HACCP Workshop
Jobber du med drift og vedlikehold av HACCP i din bedrift?
Konsulenter
Våre konsulenter hjelper din bedrift til å kvalitetsikre bedriftens produksjon.
- AGNETHE SELVIK
- Avdelingsleder, Biolog
- 977 07 055
- Send e-post
- CHARLIE NYMAN
- Næringsmiddelingeniør
- 907 19 884
- Send e-post
Kursbeskrivelse
Innhold
Ved å veksle mellom forelesning og gruppeøvelser, får du en praktisk innføring i hvordan HACCP kan brukes i produksjonen av trygg mat.
Målsetting
Formålet med kurset er å gi deg videregående kunnskap om HACCP og hvordan du kan og holde ved like et HACCP-system i din organisasjon
Målgruppe
Kurset anbefales for alle som jobber med ansvar for mathåndtering TRYGG MAT-systemer, internkontroll, risiko styring, ledelse, hygiene og kvalitet og deltakere i HACCP-team.
Kursinnhold
- Trygg mat, næringsmiddelhygiene og næringsmiddelfarer
- Grunnforutsetninger
- HACCP-gruppe
- Forberedelser for fareanalyse:
- Beskrivelse av produkt og tiltenkt bruk
- Flytskjema og prosessbeskrivelse
- Praktisk anvendelse av HACCP-prinsippen
- Fareidentifisering
- Risikovurdering
- Identifisering av kritiske styringspunkter
- Fastsettelse av kritiske grenseverdier
- Overvåking og korrigering
- HACCP-plan
- Vedlikehold og forbedring av HACCP-systemet
- Verifisering, validering og dokumentasjon